Weather: A few clouds, 0 °C / 0 °F
Local time: 10:37 pm

Calea Braii nr. 2, Lupeni, Judetul Hunedoara

4,8 km de Partia de schi Straja

1 Room, 1 Adult, 0 Child, 1 Night
Room Type
* Best Price Guarantee
+
BOOK NOWCLOSE

Schi

Statiunea Straja, datorita orientarii spre nord a masivului pe care este situata, beneficiaza de zapada aproximativ 6 luni pe an, din noiembrie pana in aprilie, spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarna. Partiile de aici au diferite grade de dificultate, de la cele usoare, destinate incepatorilor, pana la cele dificile, unde se organizeaza competitii precum Cupa Veteranilor. In statiune, amatorii de drumetii pot vizita Vf. Mutu, plecand de la statia teleschi (zona superioara) situata la 1750 m altitudine. De asemenea, exista cateva trasee montane ce ofera privelisti minunate asupra zonei din jurul statiunii si a monumentului Crucea Eroilor Neamului.

Statiunea Straja insumeaza aproximativ 26 de km de domeniu schiabilare, impartit in 12 partii, fiecare fiind echipata cu instalatie de transport pe cablu (teleschi), 5 dintre acestea beneficiind de instalatie de nocturna, facand astfel posibila utilizarea partiilor pana seara tarziu. Partiile sunt intretinute cu ajutorul unor utilaje de batatorit zapada, ratrac-uri, acestea putand fi mentinute in cele mai bune conditii de schi.

Ca si noutati, acestea vor fi amenajate prin inlocuirea telescaunului cu o telegondola moderna si constructia noului telescaun de pe Varful Straja, astfel aparand partii noi, cea mai lunga fiind Partia Straja, care pleaca din Varful Straja, la cota 1868 m si ajunge la statia de imbarcare a telegondolei, la cota 750 m, avand o lungime de 8,1 km.

In statiunea turistica Straja exista un detasament de Jandarmerie Montana si un serviciu public Salvamont ce asigura atat ordinea si disciplina in statiune, cat si protectia si acordarea primului ajutor in caz de accidente.

Alpinism

Din punct de vedere al escaladei si alpinismului, peretii calcarosi sunt un adevarat paradis, cu roca aderenta, iar traseele au in general asigurari solide, cel mai spectaculos fiind Peretele Corbilor, iar din punct de vedere al distantei de parcurs, cei mai apropiati fiind Peretii de la Cabana (Cheile Butii). Sezoanele recomandate sunt primavara si toamna.

Drumetii

Expunerea geografica a muntilor Valcan, in sectorul sud-estic al Carpatilor Meridionali, permite realizarea unor trasee turistice de o zi sau (in functie de optiunea turistilor) de mai multe zile, care pot fi efectuate in circuit sau cu revenire in acelasi loc din care s-a plecat. Drumetiile sunt in marea lor majoritate de dificultate medie sau redusa.