Weather: A few clouds, 0 °C / 0 °F
Local time: 01:06 am

Calea Braii nr. 2, Lupeni, Judetul Hunedoara

4,8 km de Partia de schi Straja

1 Room, 1 Adult, 0 Child, 1 Night
Room Type
* Best Price Guarantee
+
BOOK NOWCLOSE

Alpinism

Una dintre activitatile antrenante ce se pot desfasura in acesta zona, reprezinta alpinismul. Alpinismul reprezinta o atractie deosebita pentru sportivii amatori si alpinistii profesionisti.

Muntele Valcan este un masiv calcaros cu altitudine maxima de 1257 m, situat in Muntii Metaliferi. Are statut de arie naturala protejata, fiind declarat si sit Natura 2000.

Din punct de vedere al escaladei si alpinismului, peretii calcarosi sunt un adevarat paradis, cu roca aderenta, iar traseele au in general asigurari solide, cel mai spectaculos fiind Peretele Corbilor, iar din punct de vedere al distantei de parcurs, cei mai apropiati fiind Peretii de la Cabana (Cheile Butii).

Conditiile meteo sunt extreme: vara calduri toride, iar iarna frig si vanturi puternice. Sezoanele recomandate sunt primavara si toamna.

Drumetii

Expunerea geografica a muntilor Valcan, in sectorul sud-estic al Carpatilor Meridionali, permite realizarea unor trasee turistice de o zi sau (in functie de optiunea turistilor) de mai multe zile, care pot fi efectuate in circuit sau cu revenire in acelasi loc din care s-a plecat. Drumetiile sunt in marea lor majoritate de dificultate medie sau redusa.

Schi

Datorita orientarii spre nord a masivului pe care este situata, statiunea Straja beneficiaza de zapada aproximativ 6 luni pe an, spre bucuria iubitorilor sporturilor de iarna. Partiile de aici au diferite grade de dificultate, de la cele usoare, destinate incepatorilor, pana la cele dificile, unde se organizeaza competitii precum Cupa Veteranilor.